Destrijkers æglæggerstald, Canada

Destrijkers æglæggerstald, Canada

Læggehøns hos Destrijker, Canada

Når mine ansatte er glade, er jeg også!

  • DACS Video Channel
Emmanuel Destrijker fra Plessisville, Quebec i Canada, er overbevist om, at han traf det rette valg, da han købte DACS ventilation til sit andet hus til læggehøns.

- Efter to års produktion, er jeg sikker på, at jeg gjorde det rigtige, siger Destrijker, som så ventilationssystemet fra DACS på Eurotier i 2010.

- Systemet var meget forskelligt fra de systemer, vi har her i Canada, men jeg kunne godt lide ideen om at blande den varme luft fra stalden med luft udefra direkte over ventilationsvingen i kolde og
milde perioder og tilførslen af frisk, ublandet luft på varme sommerdage. Jeg vidste instinktivt, at systemet ville klare sig godt selv under ekstreme vejrforhold, som vi ofte har her i Canada, og jeg var
overbevist om, at jeg med dette system ville være i stand til at skabe et stabilt klima i stalden og dermed gavne min produktion, siger Destrijker.

Ikke behov for en eneste regulering
Delene til systemet blev sendt fra Danmark og alle installationer blev klaret, da ingeniørerne fra DACS ankom.

- Efter fire timer på stedet, havde de systemet oppe at køre, og det har kørt upåklageligt lige siden. Systemet er utroligt nemt at arbejde med, og jeg har aldrig været nødt til at justere den mindste smule, forklarer Destrijker.

Behageligt, ensartet klima
Det kan være en udfordring at ventilere grundigt i et hus med bure, men ventilationssystemet fra DACS har bestået testen.

- Den største og vigtigste forskel er den følelse, man har, når man opholder sig i stalden. I den anden stald, føler man sig godt tilpas, når man er tæt på ventilatoren, men i den stald, hvor jeg har DACS-systemet, føles klimaet behageligt i hele stalden: i gangen midt i stalden, langs væggene, tæt ved gulvet eller ovenpå burene - luften er lige behagelig og ensartet. På varme sommerdage gør den konstante strøm af luft, at det faktisk er mere behageligt at være i stalden end udenfor.

Foderleverandøren er imponeret
På et tidspunkt ville Emmanuel Destrijker vise et hold gæster fra Nutreco sit nye ventilationssystem. Systemet er meget forskelligt fra, hvad man er vant til i Canada, og gæsterne var derfor noget skeptiske, men da de havde været derinde et stykke tid, sagde de: “Det føles så dejligt overalt i stalden”, citerer Destrijker.

- Et stabilt klima får mine dyr til at yde det optimale og bidrager derfor positivt til mine produktionsresultater. Selv mine ansatte er gladere for at arbejde i DACS-stalden. Og når mine ansatte er glade, er jeg også, siger Destrijker med et smil.

Download artiklen her